RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Szakmai programok (november 7–11.) 

Szakmai programok (november 7–11.)

Szakmai napok, konferenciák, workshopok várják a szakembereket a múzeumokban. A neves előadók beszámolnak a legfrissebb kutatási eredményeikről, és közös eszmecserére is lehetőség nyílik. Workshopok gazdagítják a programkínálatot.

 

Gárdonyi Géza emlékülés

Tudományos ismeretterjesztő előadásokkal, irodalmi kávéházzal egybekötött emlékülést tartanak a Dobó István Vármúzeumban, Egerben. Az emlékülés előtt megkoszorúzzák Gárdonyi Géza sírját. Jeles színészek tolmácsolják Gárdonyi műveit.

Az emlékülésen ismert Gárdonyi-kutatók számolnak be legfrissebb kutatási eredményeikről. A tanárok, kutatók évek óta foglalkoznak a Gárdonyi-hagyatékkal. A gyűjtemény számos izgalmas része került feldolgozásra az elmúlt években, illetve gyarapodott olyan egységekkel, amelyek új megvilágításba helyeznek néhány Gárdonyival kapcsolatos eseményt. Több kutató foglalkozik Gárdonyi műveinek alaposabb, új szempontok szerint történő elemzésével, feldolgozásával.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=230

 

Mintakincstár szakmai nap

A népművészet értékei az oktatásban címmel tartanak Hagyományok Háza Mintakincstár szakmai napot a Vaszary Galériában, Balatonfüreden. Pedagógusokat és közművelődési szakembereket várnak az előadásokkal tűzdelt workshopra.

A szakmai napon az érdeklődők megismerkedhetnek a játékgyűjtemény köteteivel, és megtudhatják, milyen kiadványok gazdagítják majd a gyűjteményt a közeljövőben. A látogatók a gyakorlati foglalkozásokon maguk is kipróbálhatják az egyes játékfajtákat, játéktípusokat.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=699

 

Divercity – A múzeumpedagógia sokszínűsége

Workshopot és konferenciát szervez múzeumpedagógusok és pedagógusok számára a budapesti Néprajzi Múzeum. A Divercity – Diving into diversity in the museum and the city (Sokszínűség a múzeumban és a városban) elnevezésű európai együttműködési projekt nemzetközi tapasztalatairól és hazai hasznosítási lehetőségeiről lesz szó a találkozón.

A nemzetközi workshop-konferencia résztvevői új esélyegyenlőség teremtési és társadalmiasítási modelleket ismerhetnek meg az európai kulturális interpretáció változatos palettájáról a Caritas Stand 129 (Ausztria), az Artemisszió Alapítvány és a Néprajzi Múzeum projekt-munkatársainak közreműködésével.

A konferencia nyelve magyar, a német nyelvű előadásokhoz és workshopokhoz tolmácsolást biztosítanak a szervezők.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=642

 

Szubjektív helytörténet – Füred történetírói egykor és ma

Helytörténeti műhelytalálkozót tartanak Balatonfüreden, a Városi Helytörténeti Gyűjteményben. A műhelytalálkozón rövid előadás keretében bemutatják az érdeklődőknek a füredi helytörténetírás történetét.

Ezt követően helytörténészek beszélnek majd arról, hogy milyen munkamódszerekkel dolgoztak régen és ma. Kutatási érdekességekről is beszámolnak a szakemberek. A program moderátor vezetésével lehetőséget biztosít az eszmecserére is.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=682

 

Sokszínűség a múzeumban és a városban a témája a Néprajzi Múzeumban megrendezésre kerülő szakmai konferenciának.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap