RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Magyar Festészet Napja – tárlatvezetés és alkotóműhely Lejárt program
település:
Veszprém
múzeum neve:
Laczkó Dezső Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
Laczkó Dezső Múzeum - Tanulmányi Raktár, Veszprém, Török Ignác utca 5.
napszak: délután
program típusa: műhelyfoglalkozás, műterem-látogatás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás
célközönség: családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők
A Laczkó Dezső Múzeum újból kinyitja képzőművészeti raktárát az érdeklődők előtt. Ez alkalommal a sümegi művésztelep palettafestményei kerülnek reflektorfénybe. A tárlatvezetést követően a látogatók maguk is el készíthetik saját palettájukat.

A Magyar Festészet Napját a Laczkó Dezső Múzeum idén is a képzőművészeti gyűjtemény rejtőzködő kincseivel ünnepli. A Tanulmányi raktárban tárlatvezetés és alkotóműhely várja azokat, akik szeretnék megismerni a festményeken, grafikákon és szobrokon túl az országos jelentőségű üveg- és fotógyűjteményt is. Idén az egykori sümegi művésztelep palettafestményeit emeljük ki a megannyi értékes alkotás közül.

Darnay Kálmán gyűjtő és mecénás az 1920-as évek második felében a sümegi nyári művésztelepen dolgozó piktoroktól miniatűr festményekkel teletűzdelt palettákat kapott ajándékba. A képzőművészeti főiskola növendékei által közösen készített táblák az 1990-es évek végén a kortárs művészeket is megihlették, így újabb paletta sorozat jött létre.

A tárlatvezetés alkalmával látogatóink is lehetőséget kapnak arra, hogy a műalkotások által ihletve elkészítsék saját palettafestményeiket.

Honlap:
www.ldm.hu
E-mail:
info@ldm.hu
Mesterek és alkotók
Programidőpontok:
2017. OKT 18. 17:00 - 19:00
Felelős személy
Név: Hajdu Franciska
Cím: 8200 Veszprém Török Ignác utca 7.
Telefon: 36205486325
E-mail: hajdufranciska@ldm.hu
Látnivalók a környéken
Speciális szállásajánlatok a környéken
A múzeum további programjai
Utazó Múzeum
Utazó Múzeum
Utcatárlat - teret hódító művészet
Utcatárlat - teret hódító művészet
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, időszaki kiállítás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
Az idei utcatárlaton balatoni versek és azok által ihletett illusztrációk mutatkoznak be a veszprémi járókelőknek. Az 1967-ben készült sorozat neves költők és képzőművészek közös alkotása. A kiállítást kreatív alkotóműhely egészíti ki.
Irodalmi találkozások a múzeumban
Irodalmi találkozások a múzeumban
Debrecen … ” a holtig haza” - Szabó Magda életútja
Debrecen … ” a holtig haza” - Szabó Magda életútja
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: előadás
Debrecen … ” a holtig haza” - Szabó Magda életútja (1917 – 2007) 100 éve, 1917. október 5-én született Szabó Magda. Születésének évfordulója alkalmából dr. Pilipkó Erzsébet, irodalmi muzeológus tart előadást az írónő életútjáról, a családjáról, az írói vénával megáldott szülők teremtette mesevilágról és a szemléletformáló szülővárosról, Debrecenről.
Szakmai programok
Szakmai programok
Színes ősz a múzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: egyéb
A Múzeumok Őszi Fesztiváljának helyi, sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitója. Az eseményen ismertetésre kerül a Laczkó Dezső Múzeum színes programkínálata, mely programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva valósulnak meg . 2017 őszén számos előadással, tárlatvezetéssel, rendhagyó utcatárlattal, nyitott ajtókkal várjuk az érdeklődő veszprémi polgárokat, családokat, diákokat és pedagógusokat.
„Nyitott ajtó” – pincétől a padlásig
„Nyitott ajtó” – pincétől a padlásig
Szezonzáró a Tűztoronyban
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, előadás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés, városnéző séta
Ingyenes nyitva tartással, szaktárlatvezetéssel, titkos lépcsőkkel, tűzoltóautó bemutatóval várja a látogatóit a Tűztorony. Program: 15:30 kor és 16.00 órakor szakmai tárlatvezetés Fogl Krisztián történésszel 15-17 óráig tűzoltóautó bemutató a várkapu előtt A várkapu ajándékboltban különleges ajándékokkal várjuk az érdeklődőket.
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
Szent László nyomában
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A Laczkó Dezső Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében 2017. október 5-én a Tanárok Éjszakája című rendezvényét a múzeum Erzsébet ligeti épületében tartja. A csütörtöki program során bemutatjuk a múzeum közművelődési tevékenységét, ismertetjük a „Szent László emlékezete” kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai ajánlatokat, drámapedagógiai foglalkozásokat, és az intézmény új múzeumpedagógiai programjait Az este zárásaként pedig könnyed vetélkedő várja tanárokat.
Szakmai programok
Szakmai programok
LDM online - Folyóirat bemutató
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés
Megnyitja kapuit a Laczkó Dezső Múzeum! Virtuális belépést biztosít mindenki számára az induló tudományos ismeretterjesztő magazin, melynek első számát most mutatjuk be.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap