RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakájaÓvodapedagógusok NapjaIrodalmi találkozások a múzeumbanUtazó MúzeumMúzeumi szünetelő
Általános információk
A Kemenes Vulkán Park Kemenesalja szívében, Celldömölk városában található az ország egyetlen vulkanológiai kiállítása, ami közvetlenül az 5 és fél millió éves Ság hegy lábánál fekszik, melyet először a nemzetközi és hazai geológusok fedeztek fel kutatásaik számára. Az épületben helyet foglaló látványos, interaktív kiállításanyag közel 1000 m2-en keresztül ismerteti a Föld vulkánosságát minden korosztály számára. Az intézmény a modern és a hagyományos múzeum egyfajta keveréke. Már a kiállítás elején megelevenednek előttünk a vulkáni kísérőjelenségek egy földrengés-, illetve gejzírkitörés-szimulátor formájában. Akár bele is bújhatunk egy terepi vulkanológus ruhájába, érezhetjük felszerelésének súlyát. A tárlat egyik terme révén a Naprendszer irányába is kitekintünk. Űrszondák felvételeiből készült animáció segítségével egy gombnyomással egy vulkáni égitesten találhatjuk magunkat. Az épületben megtekinthető egy körülbelül 15 perc hosszúságú film is, mely a Föld aktív vulkánosságának számos formáját és veszélyeit mutatja be lebilincselő, s egyben tanulságos képsorok által.
Kemenes Vulkánpark
Celldömölk
Sághegyalja körút 1.
E-mail: info@kemenesvulkanpark.hu
Telefon: 06 95 777 400
www.kemenesvulkanpark.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Vulkán, múzeum, interaktív, kirándulás, hegy, Ság hegy
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Gépjárművel való megközelítés:

9500 Celldömölk, Sághegyalja körút 1. 

(Régebbi típusú GPS-ek esetén Hegyi utat érdemes beírni a Sághegyalja körút helyett.)
A kocsival vagy busszal érkezőknek ingyenes parkolási lehetőséget tudunk biztosítani.

 

Tömegközlekedéssel való megközelítés:A helyi járatos busz a vasútállomástól indul és közvetlenül a Látogatóközpont előtt áll meg, mely a nap nagy részében óránként közlekedik.

Buszmegálló elnevezése: Hegyalja megálló
helyi buszmenetrend erre a linkre kattintva megtalálható: Celldömölk város honlapja.

A múzeum további programjai
Óvodapedagógusok Napja
Óvodapedagógusok Napja
B-612-es kisbolygó vulkánja
B-612-es kisbolygó vulkánja
Lejárt program
Program helyszíne: Celldömölk
Program típusa: egyéb, múzeumi foglalkozás
Antoine, de saint -Exupéry: Kis herceg című műve által szeretnénk közelebb hozni a legfiatalabb korosztályt a múzeumlátogatás igényéhez. Párhuzamba hozzuk a valós vulkánok világával a mesevilágot, nyelvezetükre leegyszerűsítve, kreatív foglalkozással és makett bemutatásával.
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
Az ásványok színpompás világa
Az ásványok színpompás világa
Lejárt program
Program helyszíne: Celldömölk
Program típusa: egyéb, előadás
Az ásványok színe, formája és változatossága mindenkit lenyűgöz. Az előadás az iskolai tananyagon alapuló ismereteken túl bemutatja az ásványok hasznosítását, nevezetes példányokat és a világ legszebb kristálybarlangjait.
Utazó Múzeum
Utazó Múzeum
Vulkán a város közepén
Vulkán a város közepén
Lejárt program
Program helyszíne: Celldömölk
Program típusa: akadályverseny, családi program, egyéb, előadás, kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap, speciális foglalkozás, tematikus foglalkozás
A város Fő terére kihelyezett stand és kiállítási eszközök segítségével közelebb hozzuk a település szélén elhelyezkedő intézmény egyedülálló kiállítását. A téren múzeumpedagógiai foglalkozások, kísérletek, ásványbemutatás, ügyességi verseny, újság-címlap készítési lehetőség, valamint interaktív tájékoztatás keretében minden korosztály figyelmét felhívjuk a természettudományok és a környezettudatos életmód fontosságára.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Örök idő
Örök idő
Lejárt program
Program helyszíne: Celldömölk
Program típusa: akadályverseny, egyéb, előadás, kézműves foglalkozás, kirándulás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó múzeumbemutatás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A Miért fontos, hogy mérjük az időt? kérdésre keressük a választ és megnézzük, hogy hogyan mérték régen és hogyan mérjük az időt ma. Sőt napórát is készítünk a Vulkánpark koordinátáinak megfelelően. Az őszi napközis tábor az időről és annak múlásáról fog szólni. Tanulmányozzuk a celldömölki bencés apátság homlokzatán található több száz éves napórát és a barokk templom toronyóráját is.
Irodalmi találkozások a múzeumban
Irodalmi találkozások a múzeumban
Ság hegyi irodalmi tortúra
Ság hegyi irodalmi tortúra
Program helyszíne: Celldömölk
Program típusa: vetélkedő
"Messze setétedik már a Ság teteje..." kezdetű Berzsenyi Dániel vers minden helyi lakos számára jól ismert. Versenyt hirdetünk a Ság hegyre általános és középiskolások számára.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap